Gepubliceerd op 17.08.2018

Categorie: Investering

Waarom je nu moet investeren in vastgoed?

Door de historisch lange rentevoeten kan je de bank in jouw voordeel laten werken. Je kan bijvoorbeeld reeds een eigendom aanschaffen door vb. 20% van je eigen middelen te gebruiken en het resterend bedrag te laten financieren door de bank.

Gebruik dus de bank als hefboom voor een groter rendement van jouw eigen middelen en geniet bovendien van een interestaftrek van het totaal van uw onroerende inkomsten.

Een vastgoedbelegging genereert vaste huurinkomsten (niet zoals bij aandelen) en stijgt ieder jaar gemiddeld met 2 à 3% in waarde.

Vastgoed biedt trouwens de beste bescherming tegen de stijgende inflatie, waarvan het vastgoed ook zal profiteren, aangezien deze aan elkaar verbonden zijn.

Zo wordt u de trotse eigenaar van een onroerend goed, die u dan opnieuw belastingvrij (geen meerwaardebelasting na 5 jaar in portefeuille) met meerwaarde kan verkopen.

Heeft u al gedacht om te investeren in bedrijfs – of commercieel vastgoed? Een dergelijke investeringkan namelijk een stabielere bron van inkomsten geven, omdat dit voor een commerciële  huurder geld opbrengt, terwijl dit voor een privé-huurder enkel geld kost. Onze contracten bieden u garanties op lange termijn. De onroerende voorheffing en een gedeelte van de gemeenschappelijke kosten kunnen bovendien ten laste gelegd worden van de commerciële huurder, terwijl dit voor residentiële huur bij wet verboden is.

Laat u altijd bijstaan door een expert en contacteer ons, indien u overweegt te investeren in vastgoed.

 

Waarom je nu moet investeren in vastgoed?

Meest gelezen

Hervorming nieuwe kooprecht (registratie): wanneer genieten van 7%?

Op 1 juni 2018 trad de nieuwe regeling omtrent de verkooprechten in werking in Vlaanderen. Alles werd vereenvoudigd naar 7% voor de aankoop van de ge...

Lees meer

Verkooprechten (vroeger: registratierechten) bij een echtscheiding?

Wanneer gehuwden of wettelijk samenwonenden, die samen een huis aankochten, uit elkaar gaan zijn er twee mogelijkheden:

Lees meer

Risicogronden - Wat is er gewijzigd in het bodemdecreet op 29 november 2018

Verplicht bodemonderzoek voor risicogronden

Lees meer

Wat zijn de spelregels bij indexering van de huurgelden?

Ook al staat de indexeringsclausule niet in de huurovereenkomst, dan nog behoudt u het recht om de huurprijs jaarlijks te indexeren.

Lees meer

Waarom je nu moet investeren in vastgoed?

Door de historisch lange rentevoeten kan je de bank in jouw voordeel laten werken. Je kan bijvoorbeeld reeds een eigendom aanschaffen door vb. 20% van...

Lees meer

Ga naar My centro
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer wetenVerder gaan